Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016

0
(0)
Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016 Set-14:

Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

 

1). Hub is Associated with ________ network.
a)   Ring
b)   Star
c)   Mesh
d)   Tree
e)   None of these


2). India’s first super computer is?
a)   Trisul
b)   Flow solver
c)   Param
d)   Agni
e)   None of these


3). In computer world, Trojan refer to
a)   Virus
b)   Malware
c)   Worm
d)   Spyware
e)   None of these


4).Which protocol is used to received e-mail
a)   SMTP
b)   POP3
c)   HTTP
d)   FTP
e)   None of these


5). Which Protocol is used to send e-mail
a)   HTTP
b)   POP3
c)   SMTP
d)   SSH
e)   None of these


6).The errors that can be pointed out by the compiler are
a)   Semantic errors
b)   Logical errors
c)   Internal errors
d)   Syntax errors
e)   None of these


7). Programs stored in ROM are called ___________
a)   Firmware
b)   Hardware
c)   utility
d)   Software
e)   None of these


8). Expand CRC
a)   Cyclic Replicate Check
b)   Cyclic Redundancy Check
c)   Cyclic Read Check
d)   Control Message Control
e)   None of these


9). FPI stands for?
a)   Faults per inch
b)   Frames per inch
c)   Figure per inch
d)   Film per inch
e)   None of these


10). Which is device that interconnect two or more network, enabling data transfer to be made between them?
a)   Path
b)   Joystick
c)   Gateway
d)   Plotter
e)   None of these


Answer:
1)b   2)c   3)b   4)b   5)c   6)d   7)a   8)b   9)b   10)c
 
 
For More Computer Questions- Click Here

 

0 / 5. Reviews 0

Be the first to rate this post.

IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF