Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016

    Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016
    Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016 Set-16:
    Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).In programming, you use
    a)   Arrow keys
    b)   Alpha keys
    c)   Function Keys
    d)   Page up and Page Down Keys
    e)   None of these


    2).What is the maximum size of a word document created
    a)   1 MB
    b)   32 MB
    c)   16 MB
    d)   999 KB
    e)   None of these


    3).MBR stands for
    a)   Many Bell Rings
    b)   Master Book Record
    c)   Master Boot Record
    d)   Many Boot Run
    e)   None of these


    4).Which of the following language is used for database data operations nativly ?
    a)   Java
    b)   SQL
    c)   Perl
    d)   C
    e)   None of these


    5).Graphic interfaces were first used in a xerox product is called
    a)   Ethernet
    b)   Inter LISP
    c)   Small talk
    d)   Zeta LISP
    e)   None of these


    6).Which of the following is an example of non volatile memory?
    a)   VLSI
    b)   LSI
    c)   ROM
    d)   RAM
    e)   None of these


    7). A device that that copies or reproduces text and images is also called a(n)
    a)   optical scanner
    b)   bar code reader
    c)   character device
    d)   digital camera
    e)   None of these


    8). An essential ingredient for effective multimedia presentations incorpoprates user participation or
    a)   links
    b)   buttons
    c)   interactivity
    d)   speed
    e)   None of these


    9)._________ is need to build dynamic web documents.
    a)   CGI
    b)   Java
    c)   HTML
    d)   All of the above
    e)   none of these


    10).ROM is composed of
    a)   Floppy disks
    b)   Magnetic cores
    c)   Microprocessors
    d)   Photoelectric cells
    e)   None of these


    Answers:

    1).c)   2).b)  3).c)  4).b)  5).a)  6).c)  7).a)  8).c)  9).d)  10).d)

    / 5. Reviews