Home » Memory Based Questions » Memory Based Questions Ibps Po Prelims 1st Slot 8th Oct 2017

Memory Based Questions IBPS PO Prelims (2nd Slot) 8th Oct 2017

Memory Based Questions IBPS PO Prelims Held on 8th Oct 2017 (2nd Slot):

Dear Readers, IBPS PO Prelims Held on 8th Oct 2017 (2nd Slot) has finished; here we have given Memory based Number Series, questions asked in the examination. Candidates those who are all going to write the examination can check this pattern and make use it.

Number Series Asked in (2nd Slot) IBPS PO Prelims Held on 8th Oct 2017:

 

1). 3072, 192, 24, 6, ?, 3

Logic: ÷16, ÷8, ÷4, ÷2

Answer: 3

2). 3, 4, 9, 28, 113, ?

Logic: ×1+1, ×2+1, ×3+1, ×4+1

Answer: 566

3). 104, 102, 96, 84, ? 34

Logic: Difference of Difference- 4, 6, 8, 10

Answer: 64

4). 6, 280, 410, 468, 490, ?

Logic: Difference of Difference- 144, 72, 36, 18

Answer: 494

5). 11, 5, 4, 4.5, 7, ?

Logic: ×0.5-0.5, ×1-1, ×1.5-1.5, ×2-2

Answer: 15

Number Series Asked in (1st Slot) IBPS PO Prelims Held on 8th Oct 2017:

1). 9, 5, 6, 10.5, 23, ?

Logic: ×0.5+0.5, ×1+1. ×1.5+1.5, ×2+2

Answer: 60

2). 18, 20, 26, 38, 58, 88

Logic: Difference of Difference- 4, 6, 8, 10

Answer: 58

3). 1, 20, 58, 134, 286, ?

Logic: ×2+18, ×2+18, ×2+18

Answer: 590

4). 8, 7, 13, 38, 151, ?

Logic: ×1-1, ×2-1, ×3-1, ×4-1

Answer: 754

5). 32, ?, 1024, 2048, 2048

Logic: ×8, ×4, ×2, ×1

Answer: 256

Click Here for IBPS PO Prelims Detailed Exam Review (Held on 8th Oct 2017)

Full Set of Questions Asked in IBPS PO Prelims Held on 7th Oct 2017 (All Slots)

Click Here to Get Useful EBooks for IBPS PO 2017

Memory Based Online Mock Test – IBPS PO Prelims (Held on 7th Oct 2017-1st Slot)

IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF