Questions Asked in IB ACIO Tier 1 Exam 2021: Check the List of Questions

Questions Asked in IB ACIO Tier 1 Exam 2021:

Questions Asked in IB ACIO Tier 1 Exam 2021: In this article, you can find the most important information regarding the questions asked in IB ACIO tier 1 Exam 2021. Candidates shall check here the questions and prepare for the upcoming shifts according to them.

Intelligence Bureau has driven the written exam in various exam centres throughout India. The Tier 1 exam has been scheduled for 18th, 19th & 20th February 2021. A huge number of aspirants have applied and attended the examination. Our experts will get a live preview from the examiners and provide information for you here. Candidates who are going to attend the upcoming IB ACIO shifts shall go through this article fully and know what type of questions and what are possibilities available to ask the questions in upcoming shifts. Let’s have a look at this that is given below for your reference

IB ACIO Tier 1 Exam Analysis 2021

IB ACIO Analysis for General Awareness  and General Studies:

Q1: Who is the governor of Meghalaya?

Ans: Satya Pal Malik.

Q2: Rohit Sharma is related to which sport?

Ans: Rohit Sharma is an Indian cricketer.

Q3: GI tag has been given to which items recently in Jharkhand and Telangana?

Ans:

  • Jharkhand – Sohrai Khovar painting
  • Telangana – Telia Rumal

Q4: Who was the King Of France during the time of the French Revolution?

Ans: Louis XVI

Q5:  Who was the leader of Bardoli Satyagraha?

Ans: Sardar Vallabhai Patel

Q6: What was the capital of the Shunga Dynasty?

Ans: Its capital was Pataliputra, but later emperors such as Bhagabhadra also held court at Besnagar which was a modern Vidisha in eastern Malwa.

Q7: Who is the CEO of  SpaceX which deployed most spaceships on a single mission?

Ans: Elon Musk.

Q8: Who was the first Chief Minister and Governor of Uttar Pradesh(UP)?

Ans:

  • Chief Minister – Shri Nawab Muhammad Ahmad Said Khan(Nawab Chatari)
  • Governor – Sir Hormasji Pherozeshah Modi

Q9: Who is the founder of the Indian National Congress?

Ans: 

  • Allan Octavian Hume
  • Dinshaw Edulji Wacha
  • Dadabhai Naoroji

Q10: Which range connects India to china?

Ans: Karakoram Range

Q11: Which organization declared Africa as a polio-free Nation?

Ans: WHO (World Health Organization)

Q12: Kheetam lake is located in which state?

Ans: Uttar Pradesh

Q13: Who is the PETA person of the year?

Ans: John Abraham

5 2 votes
Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments