Railway Exam GK Quiz (Economics)

    Railway Exam GK Quiz (Economics)
    Railway Exam GK Quiz (Economics) Set-12:
    Dear Readers, Here we have given GK Quiz from Economics Questions for Railway Exam 2016. Candidates those who are all preparing for these exams can use this material.

    1).Next to Punjab, the state, which tops in the yield of foodgrains per hectare is
    a)  Haryana
    b)  Tamil Nadu
    c)  Andhra Pradesh
    d)  Maharashtra
    e)  None of these


    2).Which is the Public Sector Industry?
    a)  BHEL
    b)  Reliance
    c)  TATA
    d)  Ashok Leyland
    e)  None of these


    3).The minimum Paid – up Capital requirement at present for starting a new private Bank in India is
    a)  Rs. 200 Crores
    b)  Rs. 500 Crores
    c)  Rs. 300 Crores
    d)  Rs. 100 Crores
    e)  None of these


    4).Direct Tax code had come into force from
    a)  1st April, 2012
    b)  1st April, 2011
    c)  1st April, 2010
    d)  1st April, 2009
    e)  None of these


    5).The accounting year of RBI runs from _________
    a)  1st April to 31stMarch
    b)  1st July to 30thJune
    c)  1st  January to 31st December
    d)  1st October to 30thSeptember
    e)  None of these


    6).Who among the following is the head of the expert group setup by the Central Government to suggest rsetructuring of power utilities of seven major States including Tamil Nadu
    a)  N. Sivaraman
    b)  B.K Chaturvedi
    c)  B. Madhavan
    d)  S.Sadasivam
    e)  None of these


    7).’Nirmal Bharat Abhiyan Yojana’ is associated with __________
    a)  Construction of Houses for low income groups
    b)  Community toilets in slum areas
    c)  Development of rural poor
    d)  Development of urban poor
    e)  None of these


    8).Which crop is sown on the largest area in India?
    a)  Rice
    b)  Sugarcane
    c)  Wheat
    d)  Maize
    e)  None of these


    9).Decimal coinage was introduced in the year
    a)  1950
    b)  1955
    c)  1957
    d)  1960
    e)  None of these


    10).The former name for State Bank of India was
    a)  Central Bank of India
    b)  Imperial Bank of India
    c)  United Bank of India
    d)  People’s Bank of India
    e)  None of these


    Answers:                    
    1).a) 2).a) 3).b) 4).a) 5).b) 6).b) 7).b) 8).c) 9).c) 10).b)

    For More Railway GK Economics Quiz- Click Here
    Online Mock Tests 2019: