SBI Clerk 2016- Practice English Questions (Error Spotting)

0
(0)
SBI Clerk 2016- Practice English Questions (Error Spotting) Set-6:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Directions (Questions 01 to 10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is “No error”, the answer is 5). (Ignore errors of punctuation, if any.)
1).(a) Farmers bear three-fourth of /(b) the production cost while the balance one-fourth /(c) is paid by the government as subsidy /(d)directly to the fertilizer markers. /(e)No error
2).(a) The implementation of the Sixth Pay Commission /(b) in 2008-09 and resultant wage increase /(c) have had a positive rub-off /(d) on sales in urban markets. /(e) No error
3).(a) The governments keenness to keep inflation beyond check /(b) to provide room for the RBI to cut interest rates further /(c) may restrain it from providing any big relief /(d) to farmers by way of higher MSPs. /(e) No error
4).(a) The share of revenue’s /(b) from the rural market has /(c) gone up steady over /(d) the last few years. /(e) No error
5).(a) Madan hesitated in accepting the post as her /(b) did not thought that the salary /(c) was enough for a man /(d) with a family of eight. /(e) No error
6).(a) My teacher used to check that we were /(b) on the right track and if any mistake occurred, /(c) he would help us to analyze /(d) and resolve the issues. /(e) No error
7).(a) He always said success was something to be celebrated, /(b)but he also believed that failure is something /(c) that you must concentrate all /(d) your energies on resolving. /(e) No error
8).(a) The centre accepted the report of a judicial commission /(b) that indicated former chief minister /(c)and six of his ministerial colleagues against corruption, /(d) favouritism, nepotism and administrative impropriety. /(e) No error
9).(a) Companies like Infosys are moving fast /(b) on automation to ensure differentiation at a time /(c)where the technology industry and business models /(d) are undergoing rapid changes. /(e) No error
10).(a) With sharp rise in the number of large-scale financial crimes, /(b)the CBI and Indian Institute of Management have initiated /(c) a first-of-its-kind course to train sleuths /(d) from CBI to probe financial frauds. /(e) No error
 Answers:
1)a   2)b   3)a   4)c   5)b   6)c   7)b   8)c   9)c   10)a
Explanation:
 
1). Replace ‘three-fourth’ with ‘three fourths’
2). Insert ‘the’ before ‘resultant’
3). Replace ‘beyond’ with ‘under’
4). Replace ‘steady’ with ‘steadily’
5). Replace ‘thought’ with ‘think’
6). Delete ‘to’
7). Replace ‘is’ with ‘was’
8). Replace ‘against’ with ‘for’
9). Replace ‘where’ with ‘when’
10). Insert ‘a’ before ‘sharp’

 

 

0 / 5. Reviews 0

Be the first to rate this post.

IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF