Practice Quantitative Aptitude Questions For SBI PO Prelims& NIACL 2017 (Number Series)

Practice Quantitative Aptitude Questions For SBI PO Prelims& NIACL 2017 (Number Series):

Dear Readers, Important Practice Aptitude Questions for Upcoming Exams was given here with Solutions. Aspirants those who are preparing for the Bank Examination and other Competitive Examination can use this.

“Click Here to Subscribe Our YouTube Channel”

 
Directions (Q. 1-10): what should come in the place of question mark (?) in the given number series?
1). 14,   8,   7,   11.5,   22,   ?
a)  54
b)  64
c)  62
d)  58
e)  56
 
2). 8,   14,   25,   46,   82,   ?
a)  132
b)  130
c)  138
d)  128
e)  142
 
3). 13,   14,   30,   93,   ?,   1885
a)  358
b)  336
c)  364
d)  376
e)  380
 
4). 65,   70,   63,   74,   61,   ?
a)  78
b)  58
c)  72
d)  46
e)  68
 
5). 9,   11,   16,   33,   98,   ?
a)  350
b)  355
c)  360
d)  365
e)  370
 
6). 4,   11,   26,   57,   120,   ?
a)  247
b)  251
c)  187
d)  236
e)  215
 
7). 50,   81,   121,   172,   236,   ?
a)  392
b)  309
c)  361
d)  379
e)  315
 
8). 84,   82.4,   85.6,   80.8,   ?,   79.2
a)  72.8
b)  86.4
c)  88.8
d)  87.2
e)  85.7
 
9). 900,   448,   220,   104,   44,   ?
a)  8
b)  16
c)  24
d)  42
e)  12
 
10). 60,   ?,  120,   80,   40,   16
a)  90
b)  110
c)  120
d)  70
e)  100

 

 
Answers:                                
1). e)   2). c)   3). d)   4). a)   5). b)   6). a)   7). e)   8). d)   9). e)   10). c)
 
Explanation:
1). E)

 

2). C)

 

3). D)

 

4). A)

 

5). B)

 

6). A)

 

7). E)

 

8). D)

 

9). E)

 

10). C)
5 1 vote
Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments